Większo¶ci± głosów podkarpackich Ludowców, Mieczysław Kasprzak został ponownie wybrany na prezesa Podkarpackiego Zarz±du Wojewódzkiego PSL.

Pi±ty Zjazd Wojewódzki PSL na Podkarpaciu był ważnym wydarzeniem dla partii. Była to okazja, by oczy¶cić atmosferę po ostatnich wyborach parlamentarnych, zmobilizować struktury i zacz±ć ciężk± pracę, aby odzyskać zaufanie społeczne. - Po wyborach parlamentarnych byli¶my trochę rozbici. Wynik był poniżej oczekiwań. Konieczne było pozbieranie się i wyci±gnięcie wniosków. Po roku nadszedł czas, by odbudować poparcie społeczne i morale naszych wyborców. PSL jeszcze będzie silne ? zapewnia Mieczysław Kasprzak. - Już dzi¶ czuć duże ożywienie w kręgach Polskiego Stronnictwa Ludowego. Wierzę, że to pozwoli nam w krótkim czasie powrócić do czasów ¶wietno¶ci partii.

W rzeszowskim ZjeĽdzie Wojewódzkim udział wzięli m.in. przedstawiciele podkarpackich struktur PSL, Władysław Kosiniak-Kamysz, prezes PSL oraz Waldemar Pawlak, były prezes PSL i zarazem były premier RP.