Mieczysław Kasprzak znów prezesem podkarpackich Ludowców

Większością głosów podkarpackich Ludowców, Mieczysław Kasprzak został ponownie wybrany na prezesa Podkarpackiego Zarządu Wojewódzkiego PSL.

Piąty Zjazd Wojewódzki PSL na Podkarpaciu był ważnym wydarzeniem dla partii. Była to okazja, by oczyścić atmosferę po ostatnich wyborach parlamentarnych, zmobilizować struktury i zacząć ciężką pracę, aby odzyskać zaufanie społeczne. - Po wyborach parlamentarnych byliśmy trochę rozbici. Wynik był poniżej oczekiwań. Konieczne było pozbieranie się i wyciągnięcie wniosków. Po roku nadszedł czas, by odbudować poparcie społeczne i morale naszych wyborców. PSL jeszcze będzie silne – zapewnia Mieczysław Kasprzak. - Już dziś czuć duże ożywienie w kręgach Polskiego Stronnictwa Ludowego. Wierzę, że to pozwoli nam w krótkim czasie powrócić do czasów świetności partii.

W rzeszowskim Zjeździe Wojewódzkim udział wzięli m.in. przedstawiciele podkarpackich struktur PSL, Władysław Kosiniak-Kamysz, prezes PSL oraz Waldemar Pawlak, były prezes PSL i zarazem były premier RP.