Kandydaci do Senatu z Listy Polskiego Stronnictwa Ludowego

ba

Okrg 56

Stanisaw Bartman - Prezes Zarzdu Podkarpackiej Izby Rolniczej, Czonek Krajowej Rady Izb Rolniczych, Radny Sejmiku Wojewdztwa Podkarpackiego. Z wyksztacenia ogrodnik, od zawsze zwizanyzrolnictwem. W latach 2003-2006 peni funkcj radnego powiatu acuckiego. W 1987 roku zosta Prezesem Zrzeszenia Plantatorw Owocw i Warzyw w Rzeszowie i peni t funkcj do dzi. Prowadzi wasne 120 hektarowe gospodarstwo sadowniczo-warzywnicze. onaty, ojciec piciorga dzieci. Prywatnie pasjonat koni, wprowadza we wasnym gospodarstwie nowoczesne odmiany owocw i warzyw. Od 15 lat prowadzi pasiek pszczelarsk.

br

Okrg 57

Joanna Bril ? zamieszkaa w Jedliczu. Matka, jedno dziecko. Radna Sejmiku Wojewdztwa Podkarpackiego. Doktor nauk technicznych. Prodziekan Wydziau Transportu i Gospodarki Przestrzennej - Wykadowca w Podkarpackiej Szkole Wyszej w Jale. Ukoczya studia wysze na Wydziale Transportu Politechniki Radomskiej oraz na Wydziale Administracyjno-Prawnym WSAiZ w Przemylu. Doktoryzowaa si na Wydziale Transportu iElektrotechniki Politechniki Radomskiej, gdzie uzyskaa stopie doktora nauk technicznych wdyscyplinie transport-logistyka. Jest Kierownikiem Zakadu Ekonomiki Zarzdzania i Magazynowania na Wydziale Transportu, penomocnik Rektora d.s. zarzdzania jakoci ksztacenia na uczelni. Wswym dorobku naukowym posiada wydanych kilkadziesit artykuw, skrypty, ksiki zdziedziny transportu i logistyki. Za sw dotychczasow dziaalno naukow zostaa nagrodzona Srebrnym Krzyem Zasugi w dziaalnoci na rzecz rozwoju nauki przez Prezydenta Rzeczpospolitej Polskiej oraz Medalem Komisji Edukacji Narodowej za szczeglne zasugi dla owiaty i wychowania.

za

Okrg 58

Alicja Zajc ? matka, jedno dziecko, mieszka w Jarosawiu. Prowadzi wasn dziaalno gospodarcz w brany nieruchomoci. Prezes Fundacji ?Pomocna do? dziaajcej w Jarosawiu. Organizatorka koncertw charytatywnych. Inicjatorka i koordynatorka programu regionalnego ?Masz talent? promujcego uzdolnion modzie z wojewdztwa podkarpackiego. W czerwcu 2014 roku wydaa swoj ksik ?Magiczne zwierzenia?. Z wyksztacenia wkiennik i projektant odziey. Pasja to: taniec, piew , muzyka, plastyka, spacery, zwiedzanie ciekawych miejsc, dekoracja wntrz i architektura. Ustanowia Rekord Polski 2015 - w kategorii Najduszy Maraton Czytania Ksiek Jednego Wydawnictwa.