Spotkanie członków i sympatyków PSL w Gminie Zarzecze

lo

W przeddzień długiego weekendu odbyło się spotkanie członków i sympatyków Polskiego Stronnictwa Ludowego Gminy Zarzecze, którego gospodarzem był Wójt Gminy Zarzecze Wiesław Kubicki.

W spotkaniu uczestniczyło  ponad 150 osób z pośród których należy wyróżnić Posła Jana Burego, Radnego Sejmiku Wojewódzkiego Tomasza Burego oraz Prezes Zarządu Wojewódzkiego ZMW Justynę Piekut. Nie zabrakło również przedstawicieli Gminnych Kół Związku Młodzieży Wiejskiej z Maćkówki, Jawornika Polskiego i Urzejowic.

Głównym tematam zebrania były zbliżające się wybory prezydenckie, w których Polskie Stronnictwo Ludowe reprezentuje Adam Jarubas, oraz mające miejsce końcem maja wybory do Izb Rolniczych. Wójt Gminy Zarzecze w swoim przemówieniu przedstawił bogatą gamę zakończonych i  rozpoczętych  inwestycji,  których podjęła się gmina w 2015 roku. Natomiast Tomasz Bury powiedział kilka słów na temat dopłat i dofinansowań o jakie mogą ubiegać się rolnicy.