Otwarcie biura posłów Jana Burego i Dariusza Dziadzio w Stalowej Woli

st

13 kwietnia 2015 roku w Stalowej Woli otwarto biuro posłów PSL Jana Burego i Dariusza Dziadzio. W uroczystości wzięło udział ok. 50 osób, a jednym z jego elementów było wręczenie kilkudziesięciu osobom legitymacji członkowskich PSL.

Nowo otwarte biuro posłów Jana Burego i Dariusza Dziadzio mieści się przy ul. 1-go Sierpnia 12, w budynku popularnego „Metalowca”, w pokoju 130. – Uroczyste otwarcie mojego i posła Dariusza Dziadzio biura w Stalowej Woli, to ważne wydarzenie  dla tego miasta. Biuro będzie otwarte dla wszystkich, którzy będą chciały podzielić się swoimi opiniami, spostrzeżeniami czy jakimiś problemami. Dzięki funkcjonowaniu tego biura chcemy również umocnić pozycję PSL w Stalowej Woli i powiecie stalowowolskim jako ważnej siły politycznej regionu – podkreślił poseł Jan Bury.

W biurze mają dyżurować posłowie lub  ich asystenci, ale także inne osoby związane z PSL jak Władysław Stępień, wiceprzewodniczący  sejmiku województwa podkarpackiego czy Andrzej Szlęzak, były prezydent Stalowej Woli. Andrzej Szlęzak był jedną z osób, które   podczas otwarcie biura poselskiego otrzymały legitymację PSL, ponadto jego osoba została  oficjalnie potwierdzona do startu w jesiennych wyborach parlamentarnych z list PSL. – Pan Andrzej Szlęzak przez trzy kadencje był prezydentem Stalowej Woli i to jego zasługą jest, że to miasto przeszło udaną transformację gospodarczą, od monokultury jednego zakładu jakim była huta do funkcjonowania kilkudziesięciu firm, w tym kilku prestiżowych – zaznaczył poseł Jan Bury.- W ostatnich latach w Stalowej Woli z pomocą funduszy unijnych zainwestowano ponad 100 milionów złotych na bazę uczelni wyższych i w zaplecze naukowo-badawcze. Stalowa Wola jest też przykładem efektywnej współpracy samorządu z przemysłem. Ma najniższe podatki wśród dużych miast województwa, dużo uzbrojonych terenów i potrafi przyciągać inwestorów płacących podatki i tworzących nowe miejsca pracy. To dzięki prezydentowi Szlęzakowi w najbliższych latach  takich miejsc pracy powstanie około tysiąca.

- Polskie Stronnictwo Ludowe jest partią, która w tej chwili najlepiej reprezentuje polskie interesy narodowe. Dlatego właśnie tę partię wybrałem, z PSL-em jest mi po drodze zarówno politycznie jak i ideowo – powiedział Andrzej Szlęzak.