Ludowcy z powiatu rzeszowskiego na spotkaniu w Trzcianie

RZE

Ponad 200 osb zebrao si 15 lutego 2015 roku w siedzibie Centrum Kultury Sportu i Rekreacji w Trzcianie, na spotkaniu noworocznym ludowcw powiatu rzeszowskiego. Gospodarzem spotkania by Marek Kot, Prezes Zarzdu Powiatowego PSL powiatu rzeszowskiego, a wrd goci obecni byli m.in. Jan Bury, pose i Prezes Zarzdu Wojewdzkiego PSL w Rzeszowie, Dariusz Dziadzio, pose, Grayna Borek, wicewojewoda podkarpacki, Alina Pieniek, wicekurator owiaty, gospodarze kilku gmin wchodzcych w skad tego powiatu ? Adam Dziedzic, wjt wilczy, Lesaw Kuniar, wjt Trzebowniska, Jerzy Kocj, burmistrz Baowej.

W swoim wystpieniu Marek Kot podkreli postpujcy od kilku lat progres w wynikach PSL w powiecie rzeszowskim. Jeli w 2006 roku na PSL w tym powiecie gosowao 16 procent wyborcw, to w 2010 - 22 procent, a 2014 ? 28 procent, co przeoyo si na 8 mandatw radnych powiatowych.

Na coraz lepsze wyniki tego powiatu zwrci rwnie uwag Prezes Zarzdu Wojewdzkiego PSL Jan Bury, zaznaczajc, e przy jeszcze wikszym wysiku za 4 lata PSL powinien mie w tym powiecie 11-12 radnych i wyj z opozycji do roli wsprzdzcego powiatem.

W trakcie spotkania wyrniono osoby zasuone dla PSL. Medal im. W.Witosa otrzyma zasuony dziaacz ludowy z terenu gminy wilcza Tadeusz Dbrowski, a wszystkie osoby startujce w wyborach do rady powiatu rzeszowskiego otrzymay pamitkowe dyplomy z podzikowaniem za zaangaowanie i prac woon w kampani wyborcz.

Spotkanie zakoczy wystp kapeli oraz zespou pieni i taca dziaajcych przy Gminnym Centrum Kultury, Sportu i Rekreacji w wilczy z siedzib w Trzcianie oraz poczstunek.