Spotkanie niżańskich ludowców

niz

W sobotę, 14 lutego 2015 roku w Majdanie Golczańskim gm. Jarocin odbyło się tradycyjne, noworoczne spotkanie ludowców powiatu niżańskiego. Gospodarzem spotkania był Janusz Nawrocki - Prezes Zarządu Powiatowego PSL powiatu niżańskiego, a wśród gości obecny był m.in. Poseł i Prezes Zarządu Wojewódzkiego PSL w Rzeszowie Jan Bury, Poseł Dariusz Dziadzio , gospodarze gmin wchodzących w skład tego powiatu oraz radni różnych szczebli samorządów.

Zabierając głos Janusz Nawrocki zwrócił uwagę, że pomimo czynionych od lat wysiłków lokalnych samorządowców, powiat niżański rozwija się dużo wolniej niż na przykład stalowowolski, a stopa bezrobocia w tym powiecie jest jedną z najwyższych w województwie podkarpackim. Rozpoczęta niedawno nowa kadencja samorządów powinna być okazją, żeby to wreszcie zmienić.

Z kolei Prezes Zarządu Wojewódzkiego Jan Bury odniósł się do  wyników PSL w powiecie niżańskim  i stwierdził, że są  one  niezadowalające. W tych powiatach, w których startowaliśmy pod szyldem PSL wyniki mamy dobre – zaznaczył – w tych, w których pod szyldem lokalnych komitetów, jak w powiecie niżańskim, dużo słabsze.  Jak widać szyld PSL ma swoją ugruntowaną markę i przyciąga wyborców. Prezes  zadeklarował też, że za 4 lata w powiecie niżańskim PSL wystartuje pod swoim szyldem, co zebrani przyjęli z dużym zadowoleniem.