Noworoczne spotkanie PSL w Gminie Gorzyce

gorz

Wieś Motycze Poduchowne było w ubiegłą sobotę miejscem spotkania noworocznego członków i sympatyków Polskiego Stronnictwa Ludowego Gminy Gorzyce. Gospodarzem uroczystości był nowo wybrany Wójt Leszek Surdy.

Wśród zaproszonych gości znaleźli się: Poseł na Sejm RP Jan Bury, Poseł na Sejm RP Dariusz Dziadzio, Radny Sejmiku Wojewódzkiego Władysław Stępień, Starosta Powiatu  Tarnobrzeskiego Paweł Bartoszek oraz zastępca Wójta Lucyna  Matyka.

Poseł Jan Bury w swoim wystąpieniu podsumowującym ubiegły rok, nie krył zadowolenia z wyniku jaki uzyskali Ludowcy w wyborach samorządowych w powiecie tarnobrzeskim. Podziękował wszystkim zaangażowanym w kampanie oraz złożył gratulacje Wójtowi Leszkowi Surdemu i Staroście Pawłowi Bartoszkowi z okazji objęcia swoich urzędów.

Poseł motywował wszystkich zebranych do dalszych starań i wysiłków mających na celu jeszcze bardziej umocnić PSL-u nie tylko w na szczeblu lokalnym, ale również ogólnokrajowym. Nadmienił, że najlepszym sprawdzianem, a zarazem okazją aby tego dokonać będzie rok 2015, w którym będziemy nie tylko świadkami ale i częścią wyborów na kilku szczeblach. Począwszy od wyborów sołeckich, poprzez wybory do izb rolniczych, wybory prezydenckie, aż po listopadowe wybory parlamentarne.