Noworoczne spotkanie PSL w Gminie Gorzyce

gorz

Wie Motycze Poduchowne byo w ubieg sobot miejscem spotkania noworocznego czonkw i sympatykw Polskiego Stronnictwa Ludowego Gminy Gorzyce. Gospodarzem uroczystoci by nowo wybrany Wjt Leszek Surdy.

Wrd zaproszonych goci znaleli si: Pose na Sejm RP Jan Bury, Pose na Sejm RP Dariusz Dziadzio, Radny Sejmiku Wojewdzkiego Wadysaw Stpie, Starosta Powiatu Tarnobrzeskiego Pawe Bartoszek oraz zastpca Wjta Lucyna Matyka.

Pose Jan Bury w swoim wystpieniu podsumowujcym ubiegy rok, nie kry zadowolenia z wyniku jaki uzyskali Ludowcy w wyborach samorzdowych w powiecie tarnobrzeskim. Podzikowa wszystkim zaangaowanym w kampanie oraz zoy gratulacje Wjtowi Leszkowi Surdemu i Starocie Pawowi Bartoszkowi z okazji objcia swoich urzdw.

Pose motywowa wszystkich zebranych do dalszych stara i wysikw majcych na celu jeszcze bardziej umocni PSL-u nie tylko w na szczeblu lokalnym, ale rwnie oglnokrajowym. Nadmieni, e najlepszym sprawdzianem, a zarazem okazj aby tego dokona bdzie rok 2015, w ktrym bdziemy nie tylko wiadkami ale i czci wyborw na kilku szczeblach. Poczwszy od wyborw soeckich, poprzez wybory do izb rolniczych, wybory prezydenckie, a po listopadowe wybory parlamentarne.