Spotkanie noworoczne Zarządu Gminnego PSL w Głogowie Małopolskim

glo

W dniu 10 stycznia 2015 roku odbyło się spotkanie noworoczne Zarządu Gminnego PSL w Głogów Małopolski. Gospodarzem imprezy był Przewodniczącego Klubu PSL w Radzie Powiatu Rzeszowskiego, a zarazem Prezes Zarządu Miejsko-Gminnego PSL w Głogowie Młp. Zbigniew Micał. Wśród zaproszonych gości znaleźli się: Poseł na Sejm RP Jan Bury, Poseł na Sejm RP Dariusz Dziadzio, Dyrektor Agencji Rynku Rolnego Andrzej Wróbel,  Prezes Zarządu Powiatowego PSL w Rzeszowie Mark Kot oraz Dyrektor Podkarpackiej Izby Rolniczej Arkadiusz Bęben.

W trakcie uroczystości oprócz tradycyjnego połamania się opłatkiem, złożenia życzeń noworocznych i wspólnego odśpiewania kolęd, zgromadzeni mogli wysłuchać wystąpienia Posła Jana Burego.

Poseł Bury w swojej wypowiedzi podsumowującej ubiegły 2014 rok, poruszył temat wyborów samorządowych, dziękując wszystkim kandydatom oraz zaangażowanym osobom wspólnie pracującym na wynik Polskiego Stronnictwa ludowego. Nadmienił również, że w ubiegłym roku obchodziliśmy kilka ważnych rocznic o których każdy z nas powinien pamiętać, począwszy od 25-lecia odzyskania wolności poprzez 15-lecie wstąpienia do NATO po 10-lecie przystąpienia do Unii Europejskiej.

Poseł apelował również do zebranych, iż w roku 2015 potrzebna będzie jeszcze większa mobilizacja i ciężka praca pod kątem zbliżających się wyborów sołeckich, kwietniowych wyborów do izb rolniczych, majowych wyborów prezydenckich oraz listopadowych wyborów parlamentarnych. Tylko  pełnym zaangażowaniem i wspólnymi siłami Polskie Stronnictwo Ludowe może osiągnąć sukces nie tylko w naszym regionie, ale i na przestrzeni całego kraju.