Spotkanie noworoczne PSL powiatu łańcuckiego

Łan

Dnia 6 stycznia 2015 roku, odbyło się w Kraczkowej noworoczne spotkanie opłatkowe Polskiego Stronnictwa Ludowego powiatu łańcuckiego, które zostało zorganizowane przez Radnego Sejmiku Wojewódzkiego, a zarazem Prezes Podkarpackiej Izby Rolniczej Stanisława Bartmana.

Pośród licznie zgromadzonych gości, oprócz Posła na Sejm RP Jana Burego byli: Andrzej Wróbel - Dyrektor Agencji Rynku Rolnego, Marek Kot - Prezes Zarządu Powiatowego PSL w Rzeszowie, Zygmunt Sosnowski - Dyrektor Oddziału Terenowego Agencji Nieruchomości Rolnych w Rzeszowie, Rafał Kumek - Dyrektor Wydziału Środowiska i Rolnictwa w Podkarpackim Urzędzie Wojewódzkim, Stanisław Telesz - Zastępca Dyrektora Wydziału Rolnictwa i Środowiska w Podkarpackim Urzędzie Wojewódzkim, Jakub Raizer - Zastępca Kierownika Biura Powiatowego Agencji Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa w Łańcucie, jak również Andrzej Benedyk - Wójt Gminy Żołynia.

Poseł Jan Bury w swoim wystąpieniu powitał wszystkich przybyłych gości, złożył  noworoczne życzenia oraz pogratulował gospodarzowi uroczystości uzyskania mandatu Radnego Sejmiku Wojewódzkiego. Następnie skierował swoje podziękowania za ciężką pracę i wszelkie starania podczas kampanii, dla kandydatów z regionu startujących w ostatnich wyborach samorządowych. Złożył również gratulacje Andrzejowi Benedykowi za objęcie Urzędu Wójta w kolejnej kadencji.

Poseł nie krył swojego zadowolenia, iż PSL ma wysoka pozycję i jest silną partią polityczną w samorządach i środowisku lokalnym. Zachęcał obecnych do dalszych działań – „Przed nami wybory prezydenckie i parlamentarne, to powód i motywacja do ciężkiej pracy na rzecz wspólnego zwycięstwa”, podkreślił również, iż PSL zawsze jest blisko ludzi i społeczeństwa przez co zna i rozumie potrzeby oraz problemy struktur lokalnych, co owocuje budowaniem cennego zaufania wśród wyborców.

Podczas spotkania jedną z atrakcji czekającą uczestników było przedstawienie teatralne przygotowane przez lokalna grupę artystyczna.